Internet marketing

PcPrvaPomoc_SEO_optimizacija-2Optimizacija web stranice,SEO –eng. Search engine optimization

Optimizacija web stranice (eng. Search engine optimization – SEO) za internet pretraživače sastoji se od čitavog niza strategija koje su usmjerene ka podizanju organske posjećenosti stranice za internet pretraživače kroz povećanje ranga na rezultatima pretraživanja za ciljane ključne riječi. Što je određena web stranica bolje pozicionirana na internet tražilicama za željene ključne riječi to je veći broj organskih (besplatnih) posjeta i potencijalnih konverzija u kupce ili klijente.

Optimizaciju web stranice možemo podijeliti u dvije kategorije:

A) On page optimizaciju – stvari koje radimo na web stranici da bi bolje rangirala kod pretraživača.

Prvenstveno stvari na koje treba pripaziti kod izrade web stranice su:Pročitaj još

Društvene mreže fan – page

PcPrvaPomoc_fanpage

Social network fan page je jedinstvena stranica koju možete kreirati unutar social network domene (npr. facebook, twitter, g+, itd).

Ona vam omogućava privlačenje neograničenog broja posjetilaca, slanje redovnih informacija o novostima i drugim sadržajima uz držanje fokusa na vašu organizaciju, firmu, proizvod, uslugu ili nešto drugo. Povećanjem baze korisnika svog fan page-a možete neposredno uticati i na povećanje prometa svog web-a kao i privlačenje potencijalnih klijenata. Smisao kreiranja ovakve stranice je stalna interakcija sa posjetiocima koja vam omogućava da osjetite njihov „puls“ kao i da dobijete brze komentare za aktivnosti koje planirate ili trenutno sprovodite.

Newsletter

PcPrvaPomoc_newsletterJedinstveni newsletter ili e-mail forma pisana u HTML codu u kobinaciji sa programima za obradu fotografije koja pored klasničnog tekstamože sadržavati slike i linkove.

Kombinacijom tih elemenata dobijamo vizuelno puno efektniji e-mail koji šaljemo svojim komintentima u svrhu obavještavanja o novostima i uslugama koje Vaša firma ili kompanija nudi.

PC Prva Pomoć Vam nudi izradu i savjetovanje pri izradi newsletter forme po veoma povoljim cijenama.

Emailing

PcPrvaPomoc_emailing

Emailing spada u kategoriju internet marketinga i sastoji se od slanjakomercijalnih e-mail poruka grupi ljudi koji koriste e-mail. U najširem smislu, svaki e-mail poslan potencijalnom ili trenutnom klijentu može se smatrati e-mail marketingom. To obično uključuje slanje oglasa, poslovni upit ili prodaja i kupovina, a ima za cilj izgraditi lojalnost, povjerenje, odnosno svijest o brendu.

Emailing se može vršiti prema Vašoj postojećoj bazi kontakata ili prema bazi koju Vam nudi PC Prva Pomoć.Posjedujemo više od 300 000 e-mail adresa!

Comments are closed