Multimedija

PcPrvaPomoc_multimedia_-2Multimedija je zajednički naziv za medije koji kombiniraju više tipova pojedinačnih medija, da bi se stvorila jedna cjelina

Multimedija na računaru
Na prvi pogled multimedija zvuči poput neke zastrašujuće komplicirane pojave, no u stvarnosti nije sve tako strašno. Krenete li od početka, na kraju ćete zasigurno zaključiti da se u stvari radi o vrlo jednostavnom pojmu kojeg danas pronalazite na svakom koraku. Jeste li primjerice, izradili koju prezentaciju u PowerPointu? Sigurno ih je bilo više nego jedna. U prezentacijama koje ste izradili sigurno ste upotrijebili tekst, slike, animacije i razne vizualne efekte te na taj način izradili pravu malu multimedijsku predstavu. Ovo je samo jedan primjer upotrebe multimedije. Nju osim u prezentacijama pronalazimo u zabavi, raznim igrama, obrazovanju, umjetnosti, turizmu, industriji itd.

Što je ustvari multimedija?
Pojam multimedija dolazi od latinskih riječi multus (mnogi) i medius (sredina), a predstavlja spajanje, integriranje različitih medijskih elemenata koji u osnovi mogu biti samostalni sadržaji. Multimedija je u stvari informacija predstavljena na više načina istovremeno, u kombinaciji teksta, zvuka, slike, animacije i videa objedinjenih pomoću računara. Primjerice, film i televizija u kojima su objedinjene pokretne slike i zvuk su oblik digitalne multimedije. Svrha je multimedije da na što zanimljiviji, privlačniji i stvarniji način predoči i prenese neku pojavu prizor ili događaj s ciljem da zaokupi što više naših osjetila kako bi doživljaj prenesene poruke bio potpuniji.

Multimedijalne prezentacije

Nudimo kompletnu uslugu, koja obuhvata:

  • Pripremu scenarija prezentacije (sadržaj i navigacija)
  • Pripremu i obradu fotografija, muzičkih i video priloga
  • Izradu 2D i 3D animacija
  • Programiranje
  • Idejno rešenje omota i naljepnice za CD i pripremu za štampu
  • Umnožavanje u proizvoljnom tiražu, uz mogućnost naknadne promene sadržaja i doštampavanja tiraža.
  • Prezentacije izrađujemo u različitim formatima: Flash prezentacije, Power Point prezentacije, Video (avi, mp4, divix…), prezentacije sa bazom podataka…

Flash animacije

PcPrvaPomoc_flash_presentation_1

Animiranje u Flashu-u doprineće da Vaša prezentacija dobije na atraktivnosti i dinamičnosti.

  • Kompletni internet sajtovi izrađeni u FLASH tehnologiji.
  • Baneri izrađeni u FLASH-u.
  • Prezentacije na CD/DVD-u i USB sticku izrađene korištenjem FLASH tehnologije.

Video prezentacije

PcPrvaPomoc_video_presentation-2

Prezentacije urađene u nekom od video formata (avi, dvix, mpg, quick movie…). Za prezentacije proizvoda i lične prezentacije. Radimo 3D prezentacije u CINEMA 4D programu, takođe radimo i sa digitalnom kamerom uz intergrisanje animiranog teksta (koristimo Adobe After Effects)

Interaktivni CD|DVD|USB

PcPrvaPomoc_cd_presentation

Prezentacije koje pomoću navigacionog menija omogućuju kretanje kroz sadržaj.Pogodne za brošure,kataloge,ostale promotivne i edukativne materijale.

CD/DVD- USB stick Vizit karte
Odnosno digitalne vizit karte su trenutno u svijetu, a sve više i kod nas vodeći način komunikacije poslovnih partnera.
Prezentacije na kompakt diskovima malog formata, koji svojim dimenzijama podsećaju na obične vizit karte.
Osim osnovnih podataka, kao što su ime i prezime, telefon, adresa, CD/DVD- USB stickvizit karte mogu sadržati fotografije, kataloge, cjenovnike, muzičke i video zapise.
Vaši klijenti ih po potrebi mogu ubaciti u memoriju svog računara i imati ih uvek pri ruci.

Comments are closed