Pobjednici FIT Coding Challenge 2015. takmičenja

fit_chalengeKako smo i najavili, u protekli petak, 05. juna, održano je finale Coding Challenge 2015. takmičenja. Ovo takmičenje već sedmi put za redom organizuje Fakultet Informacijskih tehnologija (FIT) iz Mostara, a pravo učešća imaju svi studenti iz BiH, kao i učenici srednjih škola. Obzirom na svoje sedmo izdanje, možemo reći da je Coding Challenge vrlo važan događaj za razvoj mladih programera iz naše zemlje.

Ove godine su se mladi programeri mogli takmičiti u tri kategorije. U Game Challenge kategoriji su mogli učestvovati pojedinci ili timovi sa dva člana, a igra je mogla biti kreirana za bilo koju danas aktivnu platformu. Najviše poena u ukupnoj ocjeni nosili su originalnost igre i dizajna, te gameplay.

U Innovation Challenge kategoriji su se također mogli takmičiti pojedinci ili članovi od dva člana. Zadatak u ovoj kategoriji bio je kreiranje Windows Phone ili Android aplikacije. Najviše poena donosila je opet originalnost, te funkcionalnost aplikacije.

Na kraju, Programming Challenge bio je namijenjen pojedincima. Takmičari su morali riješiti 4 programerska problema u programskom jeziku C++, a za to su imali samo 60 minuta na raspolaganju.

Konačni plasman je izgledao ovako:

Game Challenge:
1. Verzatile Team
2. AA Team
3. Team Dzemo

Innovation Challenge:
1. Krajina Team – Interactive Map
2. Team SK – Smart Lift
3. BA Dev Team – MMap

Programming Challenge:
1. Dejan Anđelić
2. Miljan Sikimić
3. Amer Prazina

Sve detalje pronađite na:
http://cc.fit.ba
https://www.facebook.com/pages/Coding-Challenge/277040559041380

Comments are closed