Toliko o jednostavnosti – Windows 10 stiže u sedam verzija

Windows-10_Product-FamilyNeke stvari u Redmondu nikad neće postati jednostavne. Da, tehnički u Microsoftu su rekli tek ‘jedni Windowsi’, a ne ‘jedno izdanje Windowsa’. IT div je u srijedu otkrio kako Windows 10 stiže u čak sedam izdanja, no što je uopće od svega toga zapravo bitno za krajnje potrošače?

Marketinški stručnjaci kao da nastoje svaki put zakomplicirati stvar do iznemoglosti. U novom službenom tekstu objavljenom na Windows blogu stoji naslov ‘Introducing Windows 10 Editions’, a da zbunjenost bude još veća, ostatak teksta opet ne pruža ništa jasniju perspektivu – posebno za prosječnog korisnika računala.

Različita izdanja Windows operativnih sustava nisu neki stranac za potrošače. Uvijek je tu postojala određena razina ‘šuma’ – što odabrati, Home, Home Premium, nešto treće, no tablice su znale olakšati stvar. S novim tekstom, umjesto jasnih i čistih definicija stigla je tek gomila nepotrebnih informacija iz kojih se tek da pročitati da će Windows 10 ugledati ukupno sedam izdanja…i pokoji detalj vezan uz njih.

Comments are closed